Asbestinventarisatie

Slim geld besparen door Asbestinventarisatiebedrijven gratis te vergelijken
Asbestinventarisatie
Bent u benieuwd naar de kosten van een asbestinventarisatie, bijvoorbeeld op het moment dat blijkt of dat u vermoedt dat er mogelijk asbest in uw woning, schuur of bedrijfspand aanwezig is?

Tijdens een asbestinventarisatie bekijkt een specialist de verschillende vertrekken en gebruikte bouwmaterialen, om na te gaan of er asbest aanwezig is en stelt daar een asbestinventarisatierapport van op.

Is er inderdaad asbest aanwezig? Dan dient u dit door een specialist te laten verwijderen die beschikt over een geldige certificering om dit te mogen doen. Voordat een asbestverwijderingsbedrijf asbest mag verwijderen is er eerst een asbestinventarisatierapport nodig.

Asbesthoudend of niet? Een inventarisatie ofwel onderzoek moet dat bepalen. Soms is laboratoriumonderzoek nodig.

Asbesthoudend of niet? Een inventarisatie ofwel onderzoek moet dat bepalen. Soms is laboratoriumonderzoek nodig.

Kosten asbestinventarisatie Type A
De kosten voor een asbestinventarisatie hangen sterk af van het type inventarisatie dat u uit wilt laten voeren. Er bestaan meerdere types asbestinventarisatie, maar type A is de meest voorkomende en daarna type B. Grofweg gezegd houdt type A een inventarisatie in van direct waarneembare asbest en type B van niet-direct waarneembare asbest, waarbij dus aanvullend onderzoek nodig is.

Voor een Type A asbestonderzoek betaalt u gemiddeld ongeveer € 400,-. Dit type asbestinventarisatie is niet direct ingrijpend, de specialist richt zich op de verschillende materialen die goed zichtbaar zijn, zonder dat er hak- en breekwerk nodig is. Er wordt vastgesteld of er asbest aanwezig is en zo ja, om welk soort asbest het gaat. In het rapport komt daarnaast ook te staan waar het asbest zich bevindt, hoe het verwijderd moet worden alsmede een risico-analyse. Op basis van een type A inventarisatierapport mag een sloopvergunning worden aangevraagd.

Kosten asbestinventarisatie Type B
Als er bij de asbestinventarisatie Type A een redelijk vermoeden is dat er niet-direct waarneembare asbest aanwezig is, dan moet er aanvullend onderzoek worden verricht en dan krijg je te maken met een inventarisatierapport Type B. U kunt dat doen bij dezelfde specialist, al is het verstandig om daar opnieuw enkele verschillende offertes voor aan te vragen. Op die manier kunt een goede vergelijking van de mogelijkheden maken. Ook bij bepaalde probleemsituaties of specifieke vergunningsaanvragen dient u een asbestinventarisatie Type B uit te laten voeren. De kosten voor een Type B inventarisatierapport liggen een stuk hoger, gemiddeld ben je daar € 1.000,- voor kwijt.
Saneren van asbest mag pas NADAT er een asbest inventarisatie rapport is opgesteld. Houd daar rekening mee!

Saneren van asbest mag pas NADAT er een asbest inventarisatie rapport is opgesteld. Houd daar rekening mee!

Profiteer nu !

Verschillende soorten subsidie op asbest werkzaamheden

De Rijksoverheid verstrekt diverse soorten subsidies, met name voor het saneren van asbest. Vraag in uw formulier direct naar de subsidiemogelijkheden.

 

Offerte asbestinventarisatie

Wilt u exact weten waar u aan toe bent? U kunt hier online eenvoudig, gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij asbestinventarisatie bedrijven bij u in de buurt.

U kunt de offertes thuis op uw gemak bekijken en vergelijken. Houd er rekening mee dat er een afzonderlijke certificering geldt voor het daadwerkelijk verwijderen van asbest.

Asbestinventarisatie en asbestverwijdering zijn twee verschillende werkzaamheden. Een asbestinventarisatiebedrijf moet SC-540 gecertificeerd zijn en een asbestverwijderingsbedrijf SC-530.

Bespaar fors op asbestinventarisatie: door meerdere offertes te vergelijken kunt u tot wel 50% op uw kosten besparen! Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt gratis en volledig vrijblijvend 3 tot 6 verschillende asbestinventarisatie offertes.

Wilt u gratis en vrijblijvend offertes ontvangen voor asbestinventarisatie?

Hoe het werkt:

Een klus/project

Stap 1

Een klus/project

U heeft een mogelijke klus en bent op zoek naar het juiste bedrijf dat tegen de juiste prijs de klus wil uitvoeren.

Vakman/werkgebied opzoeken

Stap 2

Vakman/werkgebied opzoeken

In de horizontale navigatiebalk aan de bovenzijde kunt u uw klus of bedrijf opzoeken en meer informatie vinden.

Formulier invullen & verzenden

Stap 3

Formulier invullen & verzenden

U vult het aanvraagformulier op de bladzijde in en klikt op verzenden. Wij gaan dan voor u aan de slag!

Ontvangen & vergelijken

Stap 4

Ontvangen & vergelijken

Binnen 1 tot 5 werkdagen ontvangt u diverse offertes van bedrijven uit uw eigen regio . U kunt deze dan vergelijken.

Landelijke dekking: bedrijven in heel Nederland

Waar de klus ook is, er zijn altijd meerdere gespecialiseerde bedrijven in uw eigen gebied om u van een aantrekkelijke en scherpe aanbieding te voorzien. Gratisverbouwingoffertes.nl heeft tot wel 5 bedrijven in elk vakgebied in elke regio in Nederland.

Door uw ontvangen offertes goed te vergelijken, bespaart u gegarandeerd geld !

Waarom meerdere offertes aanvragen?

De Consumentenbond adviseert om in geval van bouw- en verbouwklussen minimaal 3 offertes aan te vragen om zodoende goed te kunnen vergelijken en ook kosten te kunnen besparen. Onze intentie is dan ook om u te voorzien van minimaal 3 verschillende offertes voor elke aanvraag.  Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat prijsverschillen tussen bedrijven enorm kunnen zijn. In geval van schilders en verhuizers meer dan 100%.  Door simpelweg te vergelijken kunt u soms honderden tot wel duizenden euro’s besparen.

Het is dan ook verstandig om meerdere offertes aan te vragen en dan kunt u op deze website doen. Op elke pagina staat een offerte-aanvraagformulier waarmee u in 1 handeling meerdere offertes aan kunt vragen bij bedrijven in uw eigen regio of net daarbuiten.

Wij verzoeken u het formulier zo volledig mogelijk in te vullen (circa 1 minuut werk, let op: foutief of deels ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen) en op verzenden te klikken. Na ontvangst zal uw offerte-aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen en binnen uiterlijk enkele werkdagen zult u gespecificeerde en vrijblijvende offertes ontvangen welke u op uw gemak kunt bekijken (indien het een spoedgeval betreft dat s.v.p in het formulier zetten).

Het Team van Gratisverbouwingoffertes.nl wenst u veel besparingen toe!