Stucwerk

Slim geld besparen door Stukadoorsbedrijven gratis te vergelijken

Stucwerk

Wilt u stucwerk aan laten brengen, of in ieder geval een offerte aanvragen om dit te vergelijken met andere vormen van wand- en plafondafwerking? Houd er rekening mee dat er meerdere soorten stucwerk bestaan waar u de keuze uit heeft zoals bijvoorbeeld spackspuiten, spachtelputz, of het plafond laten stucen. Hier gelden verschillende tarieven voor.

De twee bekendste vormen van stucwerk met een structuur erin zijn sierpleister en spack. En onder de sierpleisters is spachtelputz weer het meest bekend. Op deze pagina gaan we verder in op stucwerk. Indien u meer informatie wilt over spackspuitwerk klik dan hier.

Onder stucen verstaan we het egaal afwerken van muren en/of plafonds met een cement- of gipslaag. Dan heeft u nog de keus of u het stucwerk als onderlaag wilt hebben zodat het daarna behangen of gesaust kan worden of dat het stucwerk als eindresultaat wordt opgeleverd, waarbij u ook weer de keuze heeft uit structuur en kleur. Het grote verschil met spackspuiten is dat stucen handmatig gebeurd en spackspuiten machinaal. Daarnaast is het bij stucwerk nodig om eerst een voorstrijklaag aan te brengen zodat het stucwerk goed kan hechten.

De goedkoopste oplossing is om zelf te stuken, maar het is niet makkelijk om een mooi resultaat te krijgen en is daarnaast een tijdrovende bezigheid. Aangezien het een specialistisch werk is, kunt u het beter aan een professional overlaten.

De resultaten van stucen hangen voor het grootste deel van af van het vakmanschap van de stukadoor.

De resultaten van stucen hangen voor het grootste deel van af van het vakmanschap van de stukadoor.

Voor- en nadelen stucwerk

Het grote nadeel van stucwerk met structuur is dat het moeilijk te repareren is (blijft altijd zichtbaar) wat bij glad stucwerk niet het geval is. Het grote voordeel van stucwerk met structuur is dat oneffenheden minder zichtbaar zijn en dat kun je weer niet zeggen bij glad stucwerk.

Structuur stucwerk is gemakkelijker en sneller aan te brengen waardoor de prijs per m2 lager zal liggen dan voor glad stucwerk.

Alhoewel de termen stucwerk en pleisterwerk vaak als hetzelfde wordt gezien is er wel degelijk verschil, namelijk het mortel dat wordt gebruikt. Pleisterwerk is meer geschikt voor buitengevels of als er diepe oneffenheden in de muur of het plafond zitten.

Stucwerk kosten

Prijzen van stucwerk zijn afhankelijk van de ondergrond waarop het stucwerk moet worden aangebracht, van de eventuele oneffenheden van de ondergrond en of het een binnen- of buitengevel betreft. Hoe meer oneffenheden er zijn, hoe dikker de pleisterlaag moet worden aangebracht.

Een stukadoor zal u in de meeste gevallen een prijs per m2 aanbieden wat wel zo handig is als u meerdere offertes met elkaar wilt vergelijken. Om u toch een indicatie te geven wat een stukadoor rekent, dan moet u voor sierpleister (hieronder valt ook spachtelputz) rekening houden met € 12,- tot € 23,- per m2.

Ook het aanbrengen van sierstucwerk behoort tot de werkzaamheden van de ervaren stukadoor.

Ook het aanbrengen van sierstucwerk behoort tot de werkzaamheden van de ervaren stukadoor.

Offerte voor stucwerk

Wilt u exact weten waar u aan toe bent? Dan kunt u hier online eenvoudig, gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij stukadoors bij u in de buurt. Deze kunt u thuis op uw gemak bekijken en vergelijken. Let bij het vergelijken van prijzen op of de prijs inclusief afplakwerk en alle materialen zijn en hoe dik de pleisterlaag wordt aangebracht. Daarnaast kunt u erop letten of de stukadoor aangesloten is bij NOA, want dan zijn ze verplicht om 5 jaar garantie af te geven op het binnen stucwerk.

Let op! Er geldt voor stukadoorswerkzaamheden een aparte laag btw-regeling waarbij niet alleen op de arbeidskosten in plaats van 21% slechts 9% btw wordt geheven, maar ook over de materiaalkosten. Maak daar gebruik van!  De enige voorwaarde is wel dat het om een woning gaat van minimaal 2 jaar oud.

Bespaar fors op stucwerk: door meerdere offertes te vergelijken kunt u tot wel 50% op uw kosten besparen! Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt gratis en volledig vrijblijvend 3 tot 6 verschillende stukadoor offertes.

Wilt u gratis en vrijblijvend offertes ontvangen voor stucwerk?

Hoe het werkt:

Een klus/project

Stap 1

Een klus/project

U heeft een mogelijke klus en bent op zoek naar het juiste bedrijf dat tegen de juiste prijs de klus wil uitvoeren.

Vakman/werkgebied opzoeken

Stap 2

Vakman/werkgebied opzoeken

In de horizontale navigatiebalk aan de bovenzijde kunt u uw klus of bedrijf opzoeken en meer informatie vinden.

Formulier invullen & verzenden

Stap 3

Formulier invullen & verzenden

U vult het aanvraagformulier op de bladzijde in en klikt op verzenden. Wij gaan dan voor u aan de slag!

Ontvangen & vergelijken

Stap 4

Ontvangen & vergelijken

Binnen 1 tot 5 werkdagen ontvangt u diverse offertes van bedrijven uit uw eigen regio . U kunt deze dan vergelijken.

Landelijke dekking: bedrijven in heel Nederland

Waar de klus ook is, er zijn altijd meerdere gespecialiseerde bedrijven in uw eigen gebied om u van een aantrekkelijke en scherpe aanbieding te voorzien. Gratisverbouwingoffertes.nl heeft tot wel 5 bedrijven in elk vakgebied in elke regio in Nederland.

Door uw ontvangen offertes goed te vergelijken, bespaart u gegarandeerd geld !

Waarom meerdere offertes aanvragen?

De Consumentenbond adviseert om in geval van bouw- en verbouwklussen minimaal 3 offertes aan te vragen om zodoende goed te kunnen vergelijken en ook kosten te kunnen besparen. Onze intentie is dan ook om u te voorzien van minimaal 3 verschillende offertes voor elke aanvraag.  Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat prijsverschillen tussen bedrijven enorm kunnen zijn. In geval van schilders en verhuizers meer dan 100%.  Door simpelweg te vergelijken kunt u soms honderden tot wel duizenden euro’s besparen.

Het is dan ook verstandig om meerdere offertes aan te vragen en dan kunt u op deze website doen. Op elke pagina staat een offerte-aanvraagformulier waarmee u in 1 handeling meerdere offertes aan kunt vragen bij bedrijven in uw eigen regio of net daarbuiten.

Wij verzoeken u het formulier zo volledig mogelijk in te vullen (circa 1 minuut werk, let op: foutief of deels ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen) en op verzenden te klikken. Na ontvangst zal uw offerte-aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen en binnen uiterlijk enkele werkdagen zult u gespecificeerde en vrijblijvende offertes ontvangen welke u op uw gemak kunt bekijken (indien het een spoedgeval betreft dat s.v.p in het formulier zetten).

Het Team van Gratisverbouwingoffertes.nl wenst u veel besparingen toe!