Subsidiemogelijkheden

Globaal overzicht van relevante landelijke subsidies in Nederland.

Subsidies voor bouw en verbouw, installatie en isolatie en tuin & terraswerken

Bent u van plan installatie- en/of isolatiewerkzaamheden aan uw woning te plegen of wellicht een verbouwing uit te laten voeren? Dan is het verstandig om te kiezen voor de juiste vakman: een betrouwbaar bedrijf dat kwalitatief goed werk levert, mét garantie. Dankzij Gratisverbouwingoffertes.nl hebben reeds duizenden consumenten hun ideale vakman gevonden en klussen uit laten voeren en bovendien tot wel 45% bespaard op de verbouwingskosten. Wilt u ook geld besparen op uw verbouwing? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via Gratisverbouwingoffertes.nl

Maak uw keuze uit onderstaande onderwerpen:

Inleiding subsidiemogelijkheden

Er bestaan talloze subsidiemogelijkheden voor de verschillende werkzaamheden waarvoor u offertes aan kunt vragen op deze website.  Deze subsidies gelden veelal voor zowel gewone consumenten als voor bedrijven en verenigingen en stichtingen.

Subsidies kunnen bijvoorbeeld bestaan uit directe kortingen of uit een lager btw-tarief of eventueel fiscale maatregelen zoals producten en diensten die op de VAMIL-lijst staan.

Voor alle duidelijkheid: regelingen ontstaan en eindigen op continu basis, vooral op gemeentelijk niveau.

Het op deze bladzijde staande overzicht kan derhalve nooit volledig zijn. Zo kan een kleine gemeente in bijvoorbeeld Friesland besluiten om de toepassing van dakisolatie te stimuleren met een lokale subsidie. Al deze mogelijkheden zijn te divers om door ons continu gemonitord en verwerkt te worden.

Wél zullen de lokale en regionale vakmensen altijd op de hoogte zijn van deze mogelijkheden.

Wij adviseren u dan ook om bij uw (informatie en tarieven) aanvraag via deze site altijd te vragen om de meest recente subsidie en fiscale mogelijkheden.

Hieronder zullen we de belangrijkste landelijke subsidieregeling beknopt beschrijven.

Lage BTW regeling plaatsen isolatieglas / energiezuinige beglazing

Voor het plaatsen van energiezuinig glas of isolatieglas (dubbel glas HR+) geldt vanaf 1 januari 2014 reeds dat dat op arbeidskosten slechts 6% btw wordt geheven in plaats van de reguliere 21%. Over materiaalkosten dient wel 21% btw te worden geheven.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Per 15 september 2016 is een nieuwe subsidieregeling ingegaan die tot en met 31 december 2018 voortduurt. Deze subsidie geldt voor particuliere woningeigenaren die energiebesparende maatregelen voor hun woning nemen en het subsidiebedrag kan oplopen tot zo’n 20% van de totale isolatiekosten. In combinatie met de laag btw regeling op arbeidskosten voor isolatiewerken loopt de korting fors op. Laat uw voordeel door ons uitrekenen !

WELKE ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN VALLEN ERONDER:

  • Dakisolatie
  • Gevelisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Kruipruimte Isolatie/Bodemisolatie
  • Aanbrengen Hoog rendement glas (HR+ glas)

Volledig aftrek BTW bij aanschaf zonnepanelensysteem

Voor zonnepanelen geldt een speciale regeling waarbij de  btw over zowel de arbeidskosten als de hardwarekosten voor de volle 21% teruggevorderd kan worden. Elke particulier komt in aanmerking voor deze regeling die in het kort inhoudt dat de belastingdienst de consument typeert als een ‘kleine ondernemer’. Meer informatie kunt u kosteloos aanvragen door het invullen van het formulier.

Subsidieregelingen asbestverwijdering

Er zijn 2 subsidieregelingen om asbestdaken te verwijderen. Particuliere consumenten kunnen alleen gebruik maken van de Subsidieregeling Asbestdaken.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken : deze regeling betreft de verwijdering van asbestdaken en geldt sinds 1 januari 2016. Indien u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak, mag u subsidie aanvragen bij deze regeling die loopt tot 31 december 2019.

De subsidie bedraag € 4,50 per m2 verwidjerd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres. Het geïnventariseerde asbestdak moet minimaal 35 m2 groot zijn. Dakbeschot komt niet in aanmerking voor deze regeling.

Provinciale subsidieregeling verwijderen asbest voor agrariërs: agrariërs in 10 provincies kunnen gebruik maken voor de subsidieregeling asbest eraf, zonnepanelen erop. De regeling loopt tot 1 november 2016.

Voor bedrijven: Energie Investerings Aftrek, Milieu Investerings Aftrek, VAMIL Regeling en SDE+ regeling

Er bestaan meerdere fiscale regelingen voor bedrijven ter stimulering van het investeren in duurzame middelen. Deze regelingen behelzen vaak flexibele fiscale afschrijvingsmogelijkheden om zo te besparen op het betalen van bijvoorbeeld vennootschapsbelasting.

Lage BTW regeling schilderwerkzaamheden

Al enkele jaren bestaat er een aparte laag btw regeling voor schilderwerkzaamheden. Deze regeling houdt in dat op arbeidskosten slechts 6% btw wordt geheven in plaats van de reguliere 21%. Over materiaalkosten als verf en kwasten dient wel 21% btw te worden geheven. De voorwaarde is dat het gaat om een woning van minimaal 2 jaar oud.

Lage BTW regeling aanbrengen isolatie / energiebesparende maatregelen

Voor het aanbrengen van energiebesparend isolatiemateriaal aan vloeren, muur en daken van woningen (dakisolatie, gevelisolatie, kruipruimte isolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie etc.) geldt vanaf 15 september 2009 reeds dat op arbeidskosten slechts 6% btw wordt geheven in plaats van de reguliere 21%. Over materiaalkosten dient wel 21% btw te worden geheven.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening via uw gemeente, met een aantrekkelijke rentekorting voor energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. De lening is gemeente-gebonden en is niet overal beschikbaar.

De lening heeft een looptijd van 10 jaar tot een bedrag van €7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen.

Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd 3% rentekorting.  Voorwaarden zijn: U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de lening ten behoeve van de energiebesparende maatregelen wordt aangevraagd. De woning staat in één van de deelnemende gemeenten. De lening is gebonden aan bepaalde gemeenten en er gelden ook weer specifieke voorwaarden per deelnemende gemeente. U kunt minimaal €2.500,- en maximaal €15.000,- lenen.

Landelijke dekking: bedrijven in heel Nederland

Waar de klus ook is, er zijn altijd meerdere gespecialiseerde bedrijven in uw eigen gebied om u van een aantrekkelijke en scherpe aanbieding te voorzien. Gratisverbouwingoffertes.nl heeft tot wel 5 bedrijven in elk vakgebied in elke regio in Nederland.

Door uw ontvangen offertes goed te vergelijken, bespaart u gegarandeerd geld !

Waarom meerdere offertes aanvragen?

De Consumentenbond adviseert om in geval van bouw- en verbouwklussen minimaal 3 offertes aan te vragen om zodoende goed te kunnen vergelijken en ook kosten te kunnen besparen. Onze intentie is dan ook om u te voorzien van minimaal 3 verschillende offertes voor elke aanvraag.  Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat prijsverschillen tussen bedrijven enorm kunnen zijn. In geval van schilders en verhuizers meer dan 100%.  Door simpelweg te vergelijken kunt u soms honderden tot wel duizenden euro’s besparen.

Het is dan ook verstandig om meerdere offertes aan te vragen en dan kunt u op deze website doen. Op elke pagina staat een offerte-aanvraagformulier waarmee u in 1 handeling meerdere offertes aan kunt vragen bij bedrijven in uw eigen regio of net daarbuiten.

Wij verzoeken u het formulier zo volledig mogelijk in te vullen (circa 1 minuut werk, let op: foutief of deels ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen) en op verzenden te klikken. Na ontvangst zal uw offerte-aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen en binnen uiterlijk enkele werkdagen zult u gespecificeerde en vrijblijvende offertes ontvangen welke u op uw gemak kunt bekijken (indien het een spoedgeval betreft dat s.v.p in het formulier zetten).

Het Team van Gratisverbouwingoffertes.nl wenst u veel besparingen toe!